KIRK DOUGLAS 103 overleden

Geplaatst op donderdag 12 juli 2018 @ 02:15 , 595 keer bekeken

Kirk Douglas, geboren als Issur Danielovitch Demsky (Amsterdam (New York), 9 december 1916 - Beverly Hills, 5 februari 2020) is een Amerikaans acteur, filmproducent, filmregisseur, activist en auteur. Naast zijn lange acteercarrière is hij bekend geworden als de man die de zwarte lijst van Hollywood in 1960 ten einde liet komen.

Korte biografie

Douglas werd in Amsterdam (New York) geboren als zoon van Russisch-Joodse ouders. Alhoewel hij opgroeide in een arme buurt, slaagde hij er in een goede opleiding te voltooien en was hij actief in sport. Na een studie aan St. Lawrence University kreeg hij een beurs voor de American Academy of Dramatic Arts. Net voordat hij in dienst ging bij de Amerikaanse marine in 1941, speelde hij in een aantal kleine Broadway producties. Na de oorlog werd hij op voorspraak van studiegenote Lauren Bacall gecast als hoofdrolspeler in The Strange Love of Martha Ivers. Sindsdien heeft hij in totaal aan meer dan 85 producties deelgenomen, waaronder kaskrakers als Gunfight at the O.K. Corral en Spartacus. Douglas is tot op hoge leeftijd actief gebleven als acteur.

Douglas was tot 1951 getrouwd met Diana Dill. Met haar kreeg hij twee zonen: acteur Michael Douglas en producent Joel Douglas. Na zijn scheiding is hij hertrouwd met Anne Buydens. Samen met haar kreeg hij nog twee zonen: producent Eric Douglas en acteur Peter Douglas. Eric overleed op 6 juli 2004 aan een overdosis drugs.

In 1996 kreeg Douglas een beroerte. Sindsdien had hij problemen met praten. In 2015 was hij vrijwel volledig van de gevolgen hersteld, liep hij weer zelfstandig en schreef hij columns voor de online-krant The Huffington Post.
Kirk Douglas was een van de laatst nog levende acteurs van het klassieke Hollywood-tijdperk. Hij woonde in Beverly Hills. Hij werd 103 jaar oud en werd begraven op Westwood Village Memorial Park Cemetery. Hij liet een groot fortuin achter voor goede doelen.

WP


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: