Olivia de Havilland 104 overleden

Geplaatst op maandag 02 juli 2018 @ 14:39 , 524 keer bekeken

Ze speelde in zwartwitfilms met Errol Flynn en werd wereldberoemd als Melanie in de klassieker ‘Gejaagd door de Wind’(1939). 

Elke opa en oma kent haar: Olivia de Havilland, geboren op 1 juli 1916. Ze was de laatste nog levende filmlegende uit de Gouden Hollywood-tijd van vóór de Tweede Wereldoorlog. Twee maal werd ze geëerd met de Oscar voor beste actrice. WP

Gone With The Wind-actrice Olivia de Havilland is 104 jaar oud geworden. De Hollywoodveteraan vierde haar verjaardag in Frankrijk, waar ze al sinds de jaren 50 woont.

Als Melanie Hamilton in Gone with the Wind (1939)

De Havilland speelde in de iconische film uit 1939 de rol van Melanie Hamilton, de brave tegenhanger van Vivien Leighs personage Scarlett O'Hara. Ze werd daarvoor genomineerd voor een Oscar, die ze niet won. Later mocht ze alsnog twee keer een Academy Award ophalen; in 1946 voor haar rol in To Each His Own en in 1949 voor The Heiress.

De hoogbejaarde actrice kwam recentelijk in het nieuws toen ze de makers van serie Bette And Joan aanklaagde. Ze was het niet eens met de manier waarop zij door Catherine Zeta-Jones geportretteerd wordt in de show. Die draait voornamelijk om de rivaliteit tussen actrices Bette Davis en Joan Crawford, die beide inmiddels zijn overleden, maar ook De Havilland komt voor in het verhaal. Daarin wordt onder meer gesuggereerd dat ze roddels de wereld in hielp om haar kansen op een Oscar te vergroten. Ook was de actrice ontstemd dat ze in Feud haar zus, Joan Fontaine, een "bitch" noemt.

ANP


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: